Kalendari i festave zyrtare


Kalendari i festave zyrtare

1 dhe 2 Janar – Festat e Vitit të Ri
14 Mars – Dita e Verës
22 Mars – Dita e Nevruzit
5 Prill* – Dita e Pashkës Katolike
12 prill* – Dita e Pashkës Ortodokse
1 Maj – Dita Ndërkombëtare e Punonjësve
17 Korrik** – Dita e Bajramit të Madh
24 Shtator**- Dita e Kurban Bajramit
19 Tetor – Dita e Lumturimit të Nënë Terezës
28 Nëntor – Dita Flamurit dhe e Pavarësisë
29* Nëntor – Dita e Çlirimit
8 Dhjetor – Dita Kombëtare e Rinisë
25 Dhjetor – Krishtlindjet
*Në rastet kur festa zyrtare bie në ditët e pushimit javor, dita e hënë është ditë pushimi.

**Shënim: Data e festave të Kurban Bajramit dhe Bajramit të Madh mund të ndryshojë sipas kalendarit hënor. Në rast se do të ketë ndryshime, do të viheni në dijeni me një njoftim të dytë.